U2 nieuws

Nieuws

De Ierse pop rock band U2 wordt door velen de grootste band ter wereld genoemd, iets waar alle die hard fans het natuurlijk helemaal over eens zijn. Wat heel apart nieuws is om te lezen is dat de band vanaf het begin ongewijzigd is gebleven. Vanaf dag één bestaat U2 al uit Bono, The Edge, Adam Clayton en Larry Mullen jr. Dit is iets wat in de popwereld ongekend is. Het is zelfs nog unieker, want zelfs de entourage van de groep, dus manager, geluidstechnicus, roadie, art director en ga zo maar door is zo goed als ongewijzigd gebleven. Dat is waarschijnlijk ook waarom U2 door de jaren heen zo ongelooflijk goed gebleven is.

De band begon ooit in 1976 onder de naam 'Feedback', op de Mount Temple Comprehensive School in Fublin. Larry Mullen jr. hing een blaadje in de kantine van de school op waarop men kon reageren. Bono deed dat en hij zette er meteen bij dat hij ook gitaar kon spelen en zingen, wat hij eigenlijk niet kon. Ook The Edge reageerde en later werd Adam Clayton er nog bij gevraagd. Een leuke nieuwtje of wetenswaardigheidje is dat de band eerst uit 5 leden bestond. Het vijfde lid was de broer van The Edge, Bill Evans, die gitaar speelde.

In 1978 veranderde de band zijn naam in The Hype, maar vrijwel snel daarna kregen ze het advies de Ierse zanger en reclameman Steve Averill om de naam in U2 om te dopen. Dat was overigens de naam van het in 1960 boven Rusland neergehaalde Amerikaanse spionagevliegtuig met piloot Gay Powers. Een ander leuk nieuwsfeit is dat de band voor het eerst in 1980 in Nederland op heeft getreden in de KRO studio's. De volgende dag traden ze op in de Melkweg en, daarna bij Vera en Groningen, om de korte tour af te sluiten bij Gigant in Apeldoorn.

De grote doorbraak van U2 kwam na een korte periode van stilte. In 1983 bracht de band het album 'War' uit, wat een gigantisch succes werd. Vooral de single 'Sunday Bloody Sunday'en 'New Year's Day' waren gigantische hits. Wil je trouwens meer nieuws en feiten achter deze nummers lezen, dan kun je dat deze nieuwspagina van WinTickets.nl vinden.

De band is in 2015 met hun 'Innocence + Experience' tour begonnen. Dit zal ongetwijfeld niet het laatste tournee van U2 zijn, aangezien de heren nog volop met hun muziek bezig zijn en er zichtbaar van genieten. Als je meer nieuws over hun touragenda wilt vinden, kijk dan op de nieuwspagina van WinTickets.nl, waar wij alles keurig voor je bij zullen houden.