Lionel Richie nieuws

Nieuws

Lionel Richie is een ongelooflijk geliefde wereldster van formaat. Van 1968 tot 1981 was hij lid van de band Commodores, waarmee ze de grootste hits in de jaren 70 scoorden. Lionel Richie specialiseerde zich vooral in ballads, waarover hij ooit heeft gezegd dat iedereen in de band harde funk muziek wilde maken en hij slechts een balans in het geheel aan wilde brengen.

Van 1982 tot 1987 komen er drie solo - albums van Richie uit. De single Truly levert Lionel Richie zelfs een Grammy Award op. In eerste instantie zou Lionel bij de Commodores blijven, maar zo'n beetje halverwege de tour kwam het nieuws naar buiten dat hij alsnog als soloartiest verder wilde gaan. In 1985 werkt Lionel mee aan het nummer 'We Are The World' dat voor het goede doel USA for Africa werd opgenomen. Hoewel Lionel een hoop hits als ’Dancing on the Ceiling’ uitbrengt, trekt hij zich na de scheiding van zijn vrouw en door het zorgen van zijn zieke vader in 1987 uit de muziekwereld terug. Daarbij had hij zelf ook last van een keelaandoening, waarvoor hij bij een KNO arts liep.

In 1992 is er een update over Lionel Richie: Hij maakt zijn comeback. Dit doet hij met een uiterst succesvol verzamelalbum ‘Back To Front’. In Nederland staat dit album zelfs 11 weken op nummer 1. Het gaat een aantal jaren goed met zijn carrière, maar in 2001 in gaat het dan toch wel bergafwaarts. Hoewel hij wel drie albums en een verzamelalbum uitbrengt, komen deze niet verder dan de uitverkoopbak.

Gelukkig waren zijn optredens nog wel een enorm succes, vooral hier in Nederland. Tot op de dag van vandaag weet Lionel Richie nog steeds volle zalen te trekken en wat ons van WinTickets.nl mag hij dat nog heel lang blijven doen. Om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes rondom Lionel, doen wij ons best om je alle informatie en updates op WinTickets.nl te blijven geven.