John Legend nieuws

Nieuws

De wereld leerde John Legend kennen door zijn eerste grote hit 'Ordinary People'. De meeslepende stem en het geweldige pianospel van deze R&B zanger trok de hele wereld met zich mee. Men was meteen verkocht. Legend werd in 1978 als John Stephens in Springfield, Ohio (VS) geboren.

In zijn ouderlijkhuis stond en piano, waar John al op ging spelen toen hij pas vier jaar oud was. De muziek zat er dus duidelijk al vanaf zijn geboorte in. Een paar jaar later kwam hij in een kerkkoor terecht en veel van de gospelnummers leerde hij van zijn oma. Tijdens zijn schooljaren hield John legend zich de hele tijd met muziek bezig en met een klein koor nam hij een aantal CD's op. Daarnaast trad hij ook solo op en dit deed hij bij verschillende talentenjachten.

Hij verhuisde naar Philadelphia en daar leerde hij artiesten als The Roots kennen. Langzaam maar zeker werd John bekend en begon hij in nachtclubs in New York, Washington D.C, en Philadelphia op de treden. In 2001c bracht hij een live album uit, getiteld 'Live At Jimmy’s Uptown'.

John Legend heeft met ontzettend veel artiesten gewerkt, die nieuwtjes kun je op deze nieuwspagina van WinTickets.nl vinden. Zijn eigen album 'Get Lifted' bracht twee grote hits voort: 'Used To Love U' en 'Ordinary People'. Het album in zijn geheel leverde hem zelfs 3 Grammy Awards op. Niet onverdienstelijk voor een eerste solo album. Een van zijn grootste hits is het nummer 'All Of Me', die hij voor zijn vrouw heeft geschreven en ook op de bruiloft voor haar heeft gezongen. Het is een prachtig nummer en met recht een liefdeslied met een mooie clip erbij. John Legend komt wel vaker in het nieuws, feiten en updates hierover kun je hier in de nieuwsarchieven vinden.

Momenteel is John Legend met zijn 'All Of Me' tour bezig, die hem voornamelijk door het Verenigd Koninkrijk zal leiden. Meer nieuws over John Legend lezen? Wil je op de hoogte blijven van zijn concertagenda en meer? Blijf dan regelmatig naar WinTickets.nl komen, waar wij alles voor je op een rijtje zetten.