Disneyland Parijs nieuws

Nieuws

Disneyland Parijs heette voorheen Euro Disney resort en later droeg het ook nog de naam Disneyland Resort Parijs. Het is een attractiepark- en recreatiecomplex in Marne-la Vallée, een stad in Banlieue van Parijs. Ongeveer 32 kilometer ten oosten van het centrum van Parijs kun je het park vinden.

Disneyland Parijs bestaat uit twee attractieparken, een winkelstraat en zeven hotels. Het is overigens niet het enige Disney Resort buiten de Verenigde Starten, want er is ook nog Tokyo Disney Resort, die het park in Frankrijk voorging, samen met Hong Kong Disneyland Resort.

Op 12 april 1992 opende het toen nog Euro Disney geheten park haar deuren. Het park heeft een paar jaren geen winst weten te maken, dat gebeurde uiteindelijk wel, maar dat was pas in juli van 1995. Toch is het park met 15.405.000 het drukst bezochte attractiepark van heel Europa. In de reclames op televisie heb je vast wel gezien dat er regelmatig kaartjes of arrangementen voor Disneyland Parijs worden weggegeven. Als je alle updates op WinTickets.nl in de gaten houdt kun je daar veel meer over lezen.

Disneyland Parijs heeft zeven hotels. De Davy Crockett Ranch, Hotel Santa Fé en Hotel Cheyenne hebben alle drie 2 sterren. Sequoia Lodge en Newport Bay Club hebben beiden drie sterren. Hotel New York heeft er vier en het laatste hotel, het Disneyland Hotel heeft maar liefst 5 sterren.

Van Adventure Isle, een grote speeltuin, tot Star Tours, een simulator attractie, er is voor iedere leeftijd wel iets leuks te doen. Als je op de hoogte wilt blijven van kortingen, arrangementen, updates en nieuws over Disneyland Parijs, hou dan deze nieuwspagina op WinTickets.nl nauwlettend in de gaten. Wij houden je van begin tot eind volledig op de hoogte.