Efteling

Doe mee met een prijsvraag en win kaarten naar het bekendste en grootste attractiepark van Nederland: De Efteling! De Efteling ligt in Brabant in de bekende plaats Kaatsheuvel. De Efteling is niet alleen qua oppervlakte het grootste pretpark van Nederland, maar zeker ook qua bezoekersaantallen! Van een dagje uit naar de Efteling zul je zeker geen spijt krijgen, je vindt er vertier voor jong en oud. Een van de spannendste attracties van de Efteling is zonder twijfel de Python! Deze achtbaan is maar liefst 750 meter lang, je maakt 2 kurkentrekkers en 2 loopings tijdens de wilde rit! Durf jij erin?

Wil jij naar De Efteling?

Meld je hier gratis aan om kans te maken op 2 kaartjes voor de Efteling:Efteling

Efteling krijgt nieuwe achtbaan!

de python

De Efteling begint met het bouwen van een nieuwe attractie. Het wordt een zogenaamde divecoaster waarbij je een vrije val van maar liefst 37,5 meter maakt!

Durf jij erin..?

Wist je dat de Efteling al sinds mei 1952 open is!? Dat is lang he! Voordat de Efteling als attractiepark werd geopend bestond het park al heel wat jaren, het was eerst een wandel- en sportpark. Tegenwoordig is de Efteling een themapark voor jong en oud met allerlei verschillende attracties en mogelijkheden tot vermaeck. Je vindt er snelle achtbanen, het sprookjesbos, diverse restaurants, een natuurpark, speeltuinen en natuurlijk ook het Efteling Theater, het Efteling Hotel, Het Efteling Golfpark en vakantiepark Bosrijk.

Als je meedoet met de prijsvraag voor de Efteling dan kun jij kaarten winnen naar het park wat in 1992 werd uitgeroepen tot het beste pretpark van DE WERELD!!!

In de loop der jaren heeft de Efteling flink uitgebreid voor wat betreft de attracties. Het begon natuurlijk allemaal met het sprookjesbos waarmee de Efteling maar liefst 14 sprookjes tot leven laten komen. De volgende sprookjes vind je terug in het sprookjesbos van de Efteling:

 • Roodkapje
 • De kleine zeemeermin
 • Het meisje met de zwavelstokjes
 • De nieuwe kleren van de keizer
 • Het kasteel van Doornroosje
 • Het kabouterdorp
 • Langnek
 • De sprekende Papegaai
 • De Chinese nachtegaal
 • De Put van Vrouw Holle
 • Kleine  boodschap
 • De grot van Sneeuwwitje
 • De Kikkerkoning
 • De Magische klok

Nog voor 1960 opende de Efteling zijn eerste grote attractie naast het Sprookjesbos, dat was de Stoomcarrousel en natuurlijk (wie kent hem niet!) Holle Bolle Gijs! Niet veel later werd ook het sprookje de Indische Waterlelies aan het sprookjesbos toegevoegd.

In de jaren 70 opende pretpark de Efteling het Spookslot en in 1981 werd de 750 meter lange stalen achtbaan De Python toegevoegd aan de Efteling. Een paar jaar later had de Efteling weer een primeur omdat ze de grootste schipschommel ter wereld lieten plaatsen! De Efteling had nog lang niet genoeg van de uitbreidingsdrang en hebben ook een wildwaterbaan (Pirana), een bobsleebaan en een houten achtbaan toegevoegd aan het attractiepark.

Kaartjes winnen via een prijsvraag op WinTickets.nl houdt natuurlijk ook in dat je kunt genieten van de Fata Morgana en de Pagode. De Pagode is een uitkijktoren van maar liefst 45 meter hoog! Daarnaast kun je van de overdekte achtbaan Vogel Rok genieten en natuurlijk kun je naar het Efteling Theater en de 3d bioscoop!

Je kunt dan ook genieten van De Vliegende Hollander, ja je leest het goed: De Vliegende Hollander! Dit is een waterachtbaan!! En je moet zeker deze attractie niet overslaan, want dit is de grootste en duurste attractie van de hele benelux! 20.000.000 euro heeft hij maar liefst gekost!

In de Efteling hoef je overigens ook echt geen honger te lijden, er zijn maar liefst 25 horeca gelegenheden waar jij je buikje vol kan eten en drinken! Je kunt er terecht voor allerlei soorten eten, of je nou van oer-Hollands houdt, Mexicaans of Aziatisch eten je vindt het er allemaal!

Het is ook leuk om een souvenirtje te kopen in een van de winkeltjes die binnen de Efteling bestaan.

De Efteling is vooral bekend om haar attracties en dan natuurlijk vooral de Python, maar de Efteling zorgt voor nog veel meer vermaak. Wat dacht je van het Efteling theater? Hier vinden grote voorstellingen plaats die altijd veel publiek trekken en voor veel vertier zorgen. Er worden musicals en sprookjes gespeeld, zoals bijvoorbeeld Doornroosje en The Sound of Music. Er zijn ook nog kleinere openlucht theaters, waarvan er eentje zich bevindt in het Sprookjesbos, daar worden sprookjes nagespeeld. Deze shows zijn altijd erg populair en als je een Efteling prijsvraag wint hier op WinTickets.nl dan raden we je aan om zeker een voorstelling mee te pakken.

Elk jaar op zeven juli organiseert de Efteling de Dag van het Sprookje. Deze dag staat in het teken van allerhande bezigheden ter lering ende vermaak omtrent sprookjes. Er treden diverse bekende artiesten op en de Efteling blijft open tot maar liefst middernacht! Tijdens de wintermaanden is de Efteling ook geopend, maar dan noemt het park zichzelf: de Winter Efteling. Je verwacht het al: er zijn dan speciale winteractiviteiten en attracties! Waar normaal de traptreintjes koersen is dan een langlaufbaan tot je beschikking. Bepaalde attracties zijn gesloten en andere attracties gaan alleen open als het weer het toelaat.

De Efteling pakt het slim en groots aan en breidt steeds verder uit, naast het attractiepark, sprookjesbos, theaters en hotels heeft de Efteling ook een eigen productiemaatschappij wat het programma Sprookjes verzorgt en wat op Ketnet wordt uitgezonden. Daarnaast heeft de Efteling nog een eigen spellenlijn met Ravensburger, een schoenenlijn, een eigen thee, hobbymaterialen, juwelen en snoepgoed. Dat is nog lang niet alles de Efteling werkt ook samen met bolletje en heeft zijn eigen Bolletje Efteling beschuit! En mocht je van gamen houden dan moet je Efteling Tycoon kopen! Dan kun je jouw eigen pretpark bouwen!!! Verder heeft de Efteling ook nog een eigen radiostation, jaja, Efteling Radio!

De Efteling heeft ook nog wilde toekomstplannen om te zorgen dat zij maar liefst meer dan 5 miljoen bezoekers per jaar trekken! Jij kunt gratis kaarten winnen voor de efteling door mee te doen aan onze prijsvragen. Je wint bij ons natuurlijk geen normale entreekaarten, maar de meest luxe package deals die er te verkrijgen zijn met allerlei extra’s. Wij wensen je alvast heel veel plezier in de Efteling!