De Toppers

De Toppers zijn een gelegenheidsformatie die eigenlijk als grap is ontstaan, maar uiteindelijk is uitgegroeid tot een van de meest succesvolle podiumacts die ons land rijk is. De originele groep is begonnen met de leden Rene Froger, Gerard Joling en Gordon.

Wil jij naar Toppers?

Meld je hier aan:De Toppers

Toppers concert toegevoegd

crazy summer edition toppers

Het succes van de Toppers lijkt geen einde te kennen! In no time waren de concerten van de Toppers uitverkocht en daarom is besloten om een extra concert toe te voegen aan de Toppers 2015 Crazy Summer Edition.

Extra toppers concert

Tijdens een concert van Rene Froger in 2004 komt de groep als een soort van grap samen. Gerard Joling en Gordon zijn tijdens dat concert de twee gastoptredens. Maar al heel snel blijkt dat dit trio niet alleen heel goed samen kan zingen, maar ook nog eens ongekend succesvol blijkt te zijn. Tussen 2005 en 2008 alleen al bezochten meer dan 400.000 mensen de steeds weer uitgekochte concerten van de drie topzangers. De shows bestaan over het algemeen uit door de toppers gezongen medleys, maar ook komen er verscheidene gastoptredens van o.a. Rob de Nijs, Engelbert Humperdinck en Lee Towers.

Het begint allemaal wat kleiner opgezet als nu. In 2005 komen er twee concerten van De Toppers, die beiden helemaal zijn uitverkocht. Het is dus meteen een gigantische hit, iets wat Rene Froger, Gerard Joling en Gordon ook niet hadden voorzien. En hoewel het in principe een eenmalig iets zou zijn, volgen er in 2006 nog eens drie concerten. En inderdaad, ook deze drie concerten zijn helemaal uitverkocht. Het is een enorm succes wat alleen maar groter en groter zal gaan groeien. Want voor het jaar 2007 staan er maar liefst zes uitverkochte concerten op het programma, wat meer dan 360.000 bezoekers inhoudt. Van dat jaar zijn er vier concerten door supermarktconcern C1000 opgekocht. De Toppers deden hiervoor mee aan de reclamecampagne.

In 2008 zijn er weliswaar minder concerten, drie om precies te zijn, maar ook hierbij lopen de zalen weer helemaal vol. Fans komen van heinde en verre om deze optredens bij te wonen, vaak in thema gekleed, iets wat bij de show van de heren hoort. Zo treden Gerard Joling en Gordon in 2011 in een verenpak op en komen de heren in 2007 zelfs op olifanten binnenrijden, iets wat natuurlijk voor een ongelooflijk spektakel zorgt.

In 2008 besluit Gerard Joling dat het tijd is om de groep te verlaten. Volgens eigen zeggen is hij de pesterijen van mede Topper Gordon zó zat, dat hij de groep in de steek laat. Dit is op zich een groot probleem voor De Toppers, aangezien ze hebben aangekondigd in 2009 aan het songfestival mee te gaan doen. Het is dus duidelijk dat er snel vervanging gevonden moet worden. En dat lukt. Op 11 november 2008 komt Jeroen van der Boom bij de Toppers, waar hij tot op heden nog bij zit.

In 2009 doen De Toppers mee aan het Eurovisie Songfestival. Op 1 februari 2009 kan er tijdens een live show uit 6 speciaal geschreven nummers gekozen worden. En hoewel de vakjury unaniem voor het nummer ‘Angel of the Night’ kiest, stemt 48 procent van het tv-publiek voor het nummer ‘Shine’. En omdat die stemmen voor twee derde meetellen, komt dit nummer bovenaan te staan, waardoor de toppers ‘Shine’ in Moskou ten gehore zullen brengen. Ze gaan erheen met speciaal lichtgevende pakken, maar helaas werken deze niet. Alleen de lampjes op hun handen doen het wel. Ondanks het goede optreden komen de Toppers tijdens het Eurovisie Songfestival niet verder dan de halve finale. Ze werden hierin zeventiende met elf punten. Het nummer Shine werd overigens door Gordon geschreven, die zich behoorlijk uitliet na het verlies van De Toppers.

In 2009 is het Gordon zijn beurt om de groep te verlaten. Hij zegt er zelf uit te zijn gestapt en er niet te zijn uitgezet. Hij geeft aan jarenlang met plezier voor De Toppers te hebben gewerkt, maar twijfelt of hij creatief nog genoeg aan de groep toe kan voegen. Op 3 december 2009 wordt er echter bekendgemaakt dat zowel Gordon als Gerard Joling zich weer bij de groep gaan voegen. Gordon blijft tot 2011 aan en verlaat De Toppers dan wederom. Het bedrijf van de groep, Toppers in Concert B.V., gaat in 2011 ook werk verrichten in zowel Engeland als Duitsland.

Ieder jaar is er bij de concerten van de toppers een kledingadvies. Zo is het advies in 2013, The 1001 Night Edition, “Glitter Mystic with a Touch of Gold”. In dit jaar worden er drie concerten geven, met een totaal aantal bezoekers van 204.698. Ook zijn er weer ongelooflijk veel gastoptredens van Najib Amhali, Grant and Forsyth, 3JS, Jam Smit, Tavares, Vengaboys, Factor 12, Ernst Daniël Smid, Danny Froger (de zoon van Rene Froger), Danny Nicolay, René Schuurmans, Wesley Klein en Robert Leroy. Het is weer een feest van formaat waarin De Toppers wederom laten zien dat ze het nog lang niet zijn verleerd.

In 2014 vieren De Toppers hun 10-jarig jubileum. Het kledingadvies voor in de Arena is rood voor de tweede ring, wit voor de eerste ring en blauw voor de mensen op het veld, zodat de Nederlandse vlag te zien is. Wederom worden de heren door ontzettend veel sterren bijgestaan. Onder hen zijn o.a. Lee Towers, Henny Huisman, Eva Simons, 2 Unlimited en Frans Bauer. Er vinden vier concerten plaats die uiteraard ook weer allemaal worden uitverkocht.

Op donderdag 2 april 2014 dopen De Toppers een tulp in voor 100%NL, een radio station waar uitsluitend Nederlandse muziek wordt gedraaid. Ook is er goed nieuws op die dag voor alle fans van de drie heren, want Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Rene Froger kondigen aan dat ze nog zeker 5 jaar met De Toppers in Concert door zullen gaan.

Het succes van de heren als formatie is dus nog lang niet ten einde. Wat voor geweldige show de mannen in 2015 op de planken zullen brengen is nog niet duidelijk. Ook weet men nog niet welke artiesten er hun gastoptredens zullen geven. Maar één ding is duidelijk; De Toppers zullen weer een aantal concerten geven die voor een waar feest voor alle fans zullen zijn.