5 seconds of summer

Kaarten winnen voor 5 seconds of summer, ook wel bekend als 5SOS, kan hier op WinTickets.nl. De groep is opgericht in 2011, te Sydney. De poprock band bestaat uit vier leden: Luke Hemmings, die lead zanger is en gitaar speelt, Calum Hood, die ook zang op zich neemt en de basgitaar speelt, Michael Cliffard, die ook zang verzorgt en gitaar speelt en Asthon Irwin, ook zang en drums. Hieronder vind je de 5 seconds of summer prijsvraag:

Wil jij naar 5SOS?

Meld je hier aan:5 Seconds of Summer

5 Seconds Of Summer

5 Seconds Of Summer is genomineerd voor een BRIT AWARD! Ze zijn in de race om beste Internationale Band te worden! Het was voor ons natuurlijk geen verassing dat ze afgelopen donderdag bij de nominaties zaten! 5SOS zijn nog nooit eerder voor een BRIT award genomineerd, het is dus extra spannend voor de mannen!!

5 Seconds Of Summer

5SOS komt met verrassing

5SOS MTV AMA's

Op 23 november 2014 zullen de bandleden van 5 Seconds Of Summer optreden tijdens de American Music Awards. Deze jaarlijkse awardshow vindt plaats in Los Angeles, California en 5SOS is voor het eerst aanwezig. De band kondigt binnenkort een verrassing aan voor al haar fans en wij zijn erg benieuwd wat ze ons te vertellen hebben!        

Lees meer over de verrassing

Het begin van 5 seconds of summer

De band is een initiatief van leadzanger Luke Hemmings. In het voorjaar van 2011 begon hij met het posten van verschillende covers op Youtube. Zo nu en dan speelde hij dan zelf gitaar en zong hij erbij. Kort daarna kreeg hij steun van twee vrienden Michael Clifford en Calum Hood. De drie bandleden gingen samen naar het Norwest Christian College. De cover die zij maakten van "Next to you" van Chris Brown, werd meer dan 600.000 keer bekeken. Op 11 december 2011 werd de samenstelling van de poprockband 5SOS compleet. Drummer Ashton Irwin, een kennis van Hemmings, voegt zich bij de drie heren. De band noemt andere bands als McFly, All Time Low, Blink-182, Boys Like Girls, Busted en Greenday als invloeden op hun muziek.

Er zijn verschillende muzieklabels die grote interesse  in de vier mannen tonen en uiteindelijk tekenen zij dan ook een contract bij Sony ATV Music Publishing. In oktober 2012 verzorgt 5 seconds of summer het voorprogramma van de groep Hot Chelle Rae tijdens hun Whatever World Tour.  Zelf hielden ze in dat jaar ook enkele tours in Australië. De band had weliswaar geen promotie, toch wisten zij dankzij Facebook en Twitter de derde plaats in de iTunes chart in Australië te bereiken met   hun eerste EP  "Unplugged".

De bekendheid van 5 Seconds Of Summer begint pas echt goed door te zetten wanneer One Direction lid Louis Tomlinson in het begin van november 2012 een link van hun Youtube video van het lied "Gotta Get Out" op zijn Twitter tijdlijn plaatst. Het helpt ook erg mee dat hij erbij plaatst al een tijdje fan van de poprockband is. Als Niall Horan van One Direction een tijd later ook nog eens een link naar het nummer "Out of My Limit" op zijn Twitter account plaatst, gaat het alleen maar sneller met de bekendheid van 5 SOS.

De band spendeert het tweede gedeelte van 2012 voornamelijk met het schrijven en ontwikkelen van liedjes. Dit doen ze samen met Christian Lo Russo en Joel Chapman van de Australische band Amy Meredith. Met hen schrijven ze twee liedjes voor de nieuwe EP Somewhere New.

Hun eerste single komt op 19 november 2012 uit. Het nummer draagt de naam "out of my Limit". Het is een enorm succes. De bijbehorende videoclip wordt binnen de eerste 24 uur ruim 100.000 keer bekeken. Het wordt al gauw duidelijk dat de bandleden van 5 seconds of summer een gouden formule in handen hebben. Er staat hen als jonge poprock formatie een grote toekomst te wachten.

In december van 2012 vertrekt de formatie naar Londen. Deze trip is bedoelt om liedjes te schrijven. En dat doen ze. Niet alleen voor henzelf, maar ook voor en samen met Roy Stride van Scouting for Girls, de groep McFly, Nick Hodgson van de Kaiser Chiefs en ook voor Jamie Scott, Jake Gosling, James Bourne van Busted en Steve Robson. Een bijzonder productieve trip naar de hoofdstad van Engeland, waardoor 5SOS echt goed op stoom raakt.

Het is een kwestie van tijd of 5 seconds of summer zal internationaal door gaan breken. In 2013 gebeurt dat dan ook. Op 14 februari, Valentijnsdag, wordt er bekend gemaakt dat de poprock formatie het voorprogramma van de wereldwijde Take me Home tour van One Direction gaat verzorgen. Dit doen zij in het Verenigd Koninkrijk, Canada, de Verenigde Staten Nieuw-Zeeland en Australië, waar het allemaal voor de jongens is begonnen. Als er een pauze in de wereldwijde tour komt, vertrekt 5 seconds of summer naar Australië om daar aan een eigen tour te beginnen.

Op 21 november van 2013 kondigen de heren aan een platencontract bij Capitol Records te hebben getekend. Maar dat is nog niet alles, ook zijn zij ondertussen een eigen label beginnen, "Hi or Hey Records" genaamd.

Eindelijk is het dan zover. In het voorjaar van 2014 brengt 5SOS hun wereldwijde debuutsingle "She Looks So Perfect" uit. En het succes blijft maar doorgaan, want de Australische poprockband gaat ook weer het voorprogramma van One Direction verzorgen. Ditmaal tijdens de Where We Are Tour, waarmee ze in Amerika, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Europa hun muziek aan duizenden fans ten gehore mogen brengen.

In het begin van 2014 begint 5 Seconds of Summer aan hun eerste Europese tour. Deze tour draagt de naam "5 Countries 5 Days". Ze doen dan ook daadwerkelijk 5 landen aan; Zweden, Duistland, Frankrijk, Italië en Spanje mogen als eerste landen ooit van de allereerste Europese tour van 5SOS genieten. De tweede single van de mannen komt in mei 2014 uit.  Het nummer heet "Don’t Stop", iets wat de band ook nog lang niet van plan is.  Hun debuutalbum "5 Seconds Of Summer" komt niet heel erg lang daarna uit, namelijk op 27 juni 2014.

Er staat ons nog heel veel moois van 5 Seconds Of Summer te wachten. De poprock band heeft aangekondigd in 2015 wederom te gaan touren. In dit jaar komen ze op 20 mei naar Nederland in de Ziggo Dome te Amsterdam, waarna ze op 21 mei direct naar België trekken. Deze tour zal "Rock Out With Your Socks Out" heten. Wie er in hun voorprogramma komt of komen te staan is nog niet bekend, maar reken er maar op dat dit tournee er eentje zal zijn die wij in Nederland niet snel zullen vergeten. 5SOS is een jonge band die ons nog vele jaren van hun muziekstijl zal laten genieten.